• Shila ditemani bapanya, ND Lala pada sidang media berhubung kenyataannya yang menyinggung media Melayu tempatan di Instagramnya, semalam. Shila ditemani bapanya, ND Lala pada sidang media berhubung kenyataannya yang menyinggung media Melayu tempatan di Instagramnya, semalam.
"KONSERT itu bukan ditaja syarikat judi. Saya benar-benar tersinggung dengan kenyataan sebuah akhbar sebelum ini," demikian menurut penyanyi Nur Shahila Amir Amzah, 24, atau lebih dikenali sebagai Shila Amzah.

Katanya, konsert sulungnya 'Shila Amzah Love Live In Malaysia' mendapat tajaan daripada syarikat Mega Ultimate, sebuah syarikat penganjur terkemuka.

"Syarikat berkenaan adalah penganjur konsert dan bukan syarikat judi seperti didakwa. Kenyataan seumpama itu mencalarkan reputasi saya sebagai seorang Muslim dan bapa saya yang begitu kuat mendukung budaya dan agama.

“Kerana kenyataan itu juga, ibu saya sedih dan menangis. Sesiapapun yang ada keluarga yang difitnah seperti ini akan berasa cukup sedih," katanya dalam satu sidang media di sini, semalam.

Berikutan kontroversi tersebut, pemenang Asian Waze 2012 itu terpaksa membatalkan urusan kerjanya di China.

“Saya terpaksa batalkan rakaman album Mandarin saya di Beijing, China untuk balik ke Malaysia untuk sidang media ini.

"Saya sangat berharap, kenyataan saya ini dapat membetulkan keadaan yang berlaku," katanya yang ditemani bapanya, penyanyi ND Lala yang juga pengurus kerjayanya.

Dalam pada itu, Shila turut memohon maaf kepada mana-mana pihak berhubung kenyataan yang dimuat naik di laman sosial Instagram menerusi akaunnya @shahilaamzah.

"Saya minta maaf pada sesiapa yang terkecil hati dengan kenyataan tersebut. Saya hanya memuat naik semula kenyataan daripada @shilaamzah_photography kerana berasakan ia komen yang jujur daripada peminat.

"Tambahan pula, ia bukan kenyataan sebaliknya persoalan yang ditimbulkan. Saya menghargai pandangan daripada peminat berhubung ketidakhadiran media Melayu pada konsert saya," katanya.

Ketika ditanya mengenai dakwaan kelab peminat tersebut dikendalikan ibunya sendiri, Shila menafikan perkara tersebut.

"Ibu saya tiada kaitan. Saya tidak mengetahui siapa pemilik akaun berkenaan," katanya.

Konsert penyanyi ini yang diadakan di Dewan Mega Star Arena, Jalan Kuchai Lama, Kuala Lumpur pada 13 September lalu, dikatakan tidak mendapat liputan media Melayu tempatan sehingga tercetusnya pelbagai kontroversi.