Situs Desahan

Situs ini lebih kepada suara terbuka buat pelayar dunia maya. Masakan, Hiburan, Politik Seimbang, Sukan, Olahan dari akhbar & artikel blog yang menarik.

Ketik sini akan bantu Blog ini

Jumaat, 24 Disember 2010

KHALID IBRAHIM TAKUT DENGAN SLOGAN 1 MALAYSIA....!!!!

Saturday, December 25, 2010

Slogan 1MALAYSA yang di perkenalkan oleh Dato'Sri Najib Tun Razak telah diangkat oleh beliau semenjak menjadi Perdana Menteri dan diterima oleh semua masyarakat tidak mengira kaum, agama, bangsa dan budaya.

Kini selogan itu telah menjadi satu trademark kepada semua rakyat Malaysia dan mereka semua memahami apa itu 1MALAYSIA.


Di Selangor selogan itu diharamkan oleh kerajaan negeri kerana BN telah memesongkan masyarat disitu dan mengatakan slogan itu dalah slogan Barisan Nasional (BN). Kalau slogan itu slogan BN siapakah yang telah yang telah membawa 1MALAYSIA dan siapa pula PM MALAYSIA? adakah Anwar Ibrahim PM MALAYSIA?

Ini bermakna kerajaan Selangor tidak menyokong kerajaan pusat. Manakala di mana-mana premis di Selangor yang membawa slogan itu atau logo 1MALAYSIA tidak dibenarkan di gerai-gerai atau premis-premis mereka.Tindakan kerajaan Negeri Selangor menyekat dana untuk menjalankan program-program yang berunsurkan 1MALAYSIA adalah satu tindakan yang amat sensitf . Perkara sebegini sepatutnya tidak boleh berlaku ia bermakna kerajaan Selangor tidak ada semangat untuk memajukan negeri tersebut dari segi masyarakatnya.Setiausaha Politik Menteri Besar Selangor Faekah Husin mengatakan disebabkan slogan itu ketua pembangkang Anwar Ibrahim tidak dapat memasuki Dewan Rakyat selama enam bulan. Beliau telah menyalahkan slogan tersebut di mana slogan tersebut telah dibawa kedalam Dewan Rakyat, tidak ada kena mengena dengan Dewan Rakyat, Bukankah di dalam Dewan Rakyat itu penuh dengan Rakyat yang berbilang kaum dan mereka juga pemimpin rakyak yang berbilang kaum dan di dalam Dewan Rakyat semuanya orang Malaysia adakah orang asing di dalam Dewan rakyat....?

Ini bermakna Setiausaha M.B selangor itu tidak faham dengan Konsep 1MALAYSIA yang telah dibawa oleh Pedana Menteri Dato' Sri Najib Tun Razak.

Tiada ulasan: