Situs Desahan

Situs ini lebih kepada suara terbuka buat pelayar dunia maya. Masakan, Hiburan, Politik Seimbang, Sukan, Olahan dari akhbar & artikel blog yang menarik.

Ketik sini akan bantu Blog ini

Isnin, 30 November 2009

IRC/JIM (Politik)

Wednesday, October 28, 2009

Minta Nik Abduh Tunjuk Siapa Yang Berbohong

Ustaz Nik Abduh, exco pemuda PAS Pusat telah dipetik Malaysiakini mengeluarkan kenyataan yang bertajuk 'Ahli PAS hanya berani berbo'”.

Di dalam kenyataan tersebut beliau dipetik berkata:

““Exco Pemuda PAS Nik Abduh Nik Aziz berkata sesetengah ahli PAS cukup berani berbohong dan memfitnah melalui blog.
"Saya melihat sesetengah ahli PAS cukup berani di dalam berblog. Malangnya, mereka hanya berani berbohong, memfitnah dan menyebar semua kata-kata manusia dan peristiwanya.

"Lebih malang, mereka tidak berani untuk berkata benar, apatah mengakuri pada yang benar," tulis anak Mursyidul Am PAS Nik Aziz Nik Mat dalam blog peribadinya hari ini.
"Jika anda gian sangat nak menulis, menulislah yang kekal baik hingga ke lubang kubur. Yang memberkati anda dan kehidupan manusia." “


Saya hendak bertanya, bukankah mulanya orang mempersoalkan kewibawaan Tok Guru adalah dari artikel yang beliau tulis sendiri. Artikel yang beliau tulis sewaktu ayahanda beliau berada di Mekah jelas merendahkan kewibawaan ayanhandanya sendiri kerana beliau sendiri ayahandanya mudah diperkotak katikan.


(http://www.malaysiawaves.com/2009/04/nik-abduh-tak-faham-penerangan.html)
Tok guru Nik Aziz terpaksa menjawab tuduhan2 tidak berasas yang menjatuhkan maruah beliau sebagai MB yang berjaya mengalahkan 3 Perdana Menteri. Adakah patut Tok Guru digambarkan oleh anaknya macam lembu kena cucuk hidung. Bapanya seperti boneka, tidak mampu untuk membuat penilaian dan perkiraaan sendiri. Lupakah Nik Abduh, ayahandanya telah mengalahkan 3 Perdana Menteri sekaligus pernah berlawan dengan Paduka Sultan Kelantan sendiri?

Ertinya kempen fitnah terhadap ayahandanya adalah dimulakan oleh Nik Abduh sendiri. Saya tak faham apa jenis anak yang sanggup memalukan orang tua sendiri. Anak Abdullah Ubai sendiri meminta kebenaran dari Rasul SAW untuk membunuh ayahnya yang munafiqeen kerana beliau tidak mahu berdendam dengan orang2 yang akan membunuh ayahnya.

Orang lain, bagaimana teruk bapa, akan cuba melindungi keaiban bapanya. Tapi, Nik Abduh pergi sebar cerita bohong kononnya ada pihak ketiga dan bapanya seperti lembu cucuk hidung.

Tok Guru sendiri menafikan tuduhan ini yang sebenarnya tuduhan ini berasal dari artikel yang ditulis oleh Nik Abduh sendiri. (“Saya Sudah Tua Untuk Didalangi
” )
Sekarang ni, bila timbul isu hangat sebegini, dia cabar pula minta orang jangan sebar fitnah. Nik Abduh sendiri tidak pernah menamakan orang-orang yang beliau tuduh menghasut bapanya itu.

Ertinya, jangan berani menuduh orang kerana yang jelasnya tuduhan itu akan kembali kepada dirinya sendiri. Nik Abduh sendiri tidak dapat membuktikan dakwaan beliau kononnya ayahandanya telah termakan hasut. Malahan, tuduhan ini telah dinafikan oleh Tok Guru secara terbuka.

Ada pulak mamat sekor dari PAS Terengganu nama Saiful Bahri Mamat pun nak tumpang sekaki keluar kenyataan yang sama (PAS Terengganu Dakwa Ada Pihak Ketiga ).

Jangan sampai saya dedah pasal Nik Abduh pulak sebab saya hormat bapanya dan saya rapat dengan pakciknya, Ustaz Nik Radzi. Nasihat saya pada Nik Abduh, berhenti pandang rendah pada bapa sendiri. Berhenti jadi alat orang lain. Cuba belajar dari pengalaman ayahanda yang telah berjaya mengalahkan 3 orang Perdana Menteri. Bukan itu satu perkara yang mudah, tapi ayahanda Nik Abduh berjaya melakukannya.

Tulang Besi


Nota: Kalaulah Mahfuz panggil saya dan Mahfuz hentam mana-mana pimpinan PAS Pusat, itu tak pa sebab saya ahli PAS, blogger PAS dan Mahfuz adalah pimpinan PAS. Itu cuma hal dalam rumah tangga PAS. Ia tidak kemana.Saya tahu simpan rahsia.

Tapi, bila panggil blogger yang doa tok guru mati cepat(Mahaguru59), maki Tok Guru macam takda maruah (Akramsyah), fitnah Husam Musa (MSO) dan beberapa blogger UMNO lain yang mulut lancang dan kuat amalkan dosa Qazaf, lepas tu maki Husam Musa, tuduh ada pengaruh Anwar dalam PAS, buat fitnah kepad PAS dan kepimpinan PAS yang lain, maka itu adalah satu pengkhianatan kepada parti.


Tulang Besi said...

Sepatutnya dibaca:

Berani kau bersumpah wahai Tulang Besi, bahawa kau tak tahu bhw golongan IRC/JIM dalam PAS terlibat dalam konspirasi mengaturkan pertemuan pimpinan PAS dgn UMNO, dan ia di belakang hari digunakan utk menjatuhkan pimpinan PAS??

Jawab tulang besi, pengkhianatan geng Erdogan thdp PAS ini, kerana Wahab Ismail yg besa bai'ah dgn IRC dan Rameli Musa kawan Anwar yg btgjwb atur meeting UG dgn UMNO!

Saya pernah buat majlis sumpah ni. Dan, semua sessi sumpah ni mesti ada dua pihak yang bersumpah. Sebelum saya sumpah, saya nak tengok puak UMNO ni sumpah dulu.
Sumpahnya adalah berbunyi:


“Wallahi, Wabillahi,Watallahi, bawahasanya kesemua orang yang saya telah namakan sebagai orang JIM dalam PAS ini sebenarnya mempunyai perancangan jahat yang halus untuk menguasai PAS”.
Kau sumpah ni dulu, baru aku sumpah nafi. Boleh??? Kalau berani la.
Keduanya, saya memang pernah mendengar ada konspirasi untuk JIM untuk menawan PAS dari dalam pada tahun 80’an. Namun, tokoh2 yang terkait itu i.e. Mustafa KAdeer telah pun masuk UMNO. Tokoh 2 lain yang terkait masih lagi kekal dalam PAS tapi ahli biasa.


Saya diberitahu, Ustaz Yaakub Husin sendiri yang menjadi penentang JIM yang kuat pada tahun 80’an telah berkata bahawa isu JIM dalam PAS bukan lagi isu yang serius.
Geli geleman dengar orang UMNO nak cerita pasal perjuangan Islam padahal dia bergelut dengan tokeh judi dgn tokeh arak.
Pegi bersih diri kau dulu la. Boleh tak?

Anonymous said...

Saya sebenarnya rasa lucu melihat cara perdebatan di sini. Dari IRC, JIM, sampailah ke UK dan US.

Persoalannya ialah siapa yang taja orang-orang Melayu (Islam) ini untuk pergi belajar di UK dan US. Bila balik ke negara asal, bukannya fikir macam mana nak majukan umat, tetapi terus bertelagah. Sampai ada yang sanggup berjuang untuk membatalkan DEB yang suatu ketika dulu menaja orang-orang ni untuk belajar di UK dan US sampai mereka boleh tubuh JIM, IRC dan entah apa-apanya, walaupun masa itu kelayakan mereka tidaklah seberapa.


Sila amati hujah golongan mereka yang rapat dengan IRC/JIM & mereka yang memang anti golongan ini di sini

http://www.malaysiawaves.com/2009/10/minta-nik-abduh-tunjuk-siapa-yang.html

Tiada ulasan: